Friday, October 15, 2010

Golden Key Bördübet

Konaklayan : Yasemin Özdemir - Proje Yöneticisi
Yer : Hisarönü Köyü, Bördübet Mevkii, Marmaris / Muğla

Tamamen ağaçlık, geniş bir araziye kurulu, içinden dere bile geçen yüzde yüz doğal bir ortam. Dünyadan kopup, doğayla baş başa zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Butik otel, 1 bina ve 9 bungalovdan oluşuyor. Bungalovlar bahçeye ağaçların arasına seyrek yerleştirilmiş. Kimseyi görmüyor, duymuyorsunuz. Bahçede tavuk, ördek, tavşan kümesleri, organik tarım yaptıkları sebze ve meyve bahçeleri var. İsterseniz spa merkezine uğrayabiliyor, isterseniz hamaklarda keyif yapabiliyorsunuz.

En güzel yeri “gözlem evi” adını verdikleri bungalov. Bu bungalovun tam altından dere geçiyor. Dere kenarındaki restoranda köyden gelen kahvaltılıklarla taptaze bir kahvaltı yapıyorsunuz. Hatta kahvaltınızı yaparken, etrafınızda dolaşan ördekleri ya da deredeki balık ve kaplumbağaları besleyebiliyorsunuz.

Denize girmek için Bördübet’in özel plajına gidiliyor. Ayrıca havuz seçeneğiniz de var. Otel görevlileri küçük motorlu teknelerle Bördübet’e bağlı küçük adaya götürüyorlar sizi. Adanın karaya bağlantısı olduğu için dağ yolunu da kullanabilirsiniz. Ormanın içinde toprak bir yol var. İsterseniz otelin müşterileri için sunduğu bisikletlerle de gidebilirsiniz. Yalnız yol hafif yokuş. Ben bisikletle zorlanmıştım. Sonraki günlerde su yolunu tercih ettim. Ada son derece şık ve keyifli. Barında öğle yemeği için atıştırmalıklar ve deniz ürünleri var. Üstelik otelin ikramı olarak belli saatlerde çay servisi yapıyorlar. Tabi soğuk bir şeyler içmek isterseniz plaj sandalyenize sipariş verebiliyorsunuz. Kaşınızda masmavi deniz ve siz..

Yemek için tabi ki balık seçeneğiniz var. Bahçedeki balık havuzunda balık yetiştiriyorlar. Yine taptaze balıklarla akşam yemeğinizi bahçede ya da dere kenarındaki restoranda yiyebiliyorsunuz.

Geceyi bungalovunuzda ya da bungalovunuzun bahçesinde derenin sesini dinleyerek veya açık hava barda geceyi koklayıp içkinizi yudumlayarak tatlı bir sohbet eşliğinde veya küçük, kapalı gece kulübünde eğlenerek geçirebilirsiniz.

İnternete bağlanmak için yönetim binasındaki özel salonu hazırlanmış. Fakat burada internetin bile aklınıza geleceğini sanmıyorum.

Böyle bir cennette tatilinizi geçirdikten sonra verdiğiniz yüksek miktardaki para bile gözünüze gözükmüyor inanın.

0 yorum:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More