Friday, October 15, 2010

Rixos Premium Belek



Davet üzerine katıldığım bir grup bloggerle çıktığımız harika bir deneyimdi Rixos Premium Belek. Kapıda kolonya ve lokumla kaşılama merasimi sonrası, odalarımıza kadar çıkarıldık. Bellboy çantamı çıkarırken odaya, kısaca oteli ve odaları anlattı. Odama girdiğimde meyve tabağım ve şarabım hazırdı. İlk işim balkona koşmak oldu, manzaramı merak ediyordum. Sol tarafta tenis kortuna bakan ormanlık alan, sağ tarfta sahile bakan harika bir manzaram vardı. Odada sizin için her şey düşünülmüş. Plazma tv, internet bağlantısı, terlik, bornoz... En dikkatimi çeken ise banyo köpüğü oldu. Kaldığım hiçbir otelde banyo köpüğü koymamışlardı odama.

400.000m2 'ye kurulmuş olan otel, 1700 yatak kapasitesine ve 1000 m uzunluğunda kumsala sahip. Spa merkezinde; sauna, hamam, buhar, kar ve yağmur odaları, masaj odaları ve kapalı havuzuyla hizmet vermekte. Masajı şahsen denemiş biri olarak, herkesin böyle bir yerde kesinlikle kendini işin uzmanlarına bırakması ve tatilin keyfini çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Açık yüzme havuzunun temizliği de, bu konuda gayet titiz biri olarak, tam not aldı benden. Tabii bunda henüz sezonda olmadığımızı ve oteldeki konuk sayısının az olduğunu da vurgulamak isterim. Sahile ya da havuza inerken havlu ve su takviyeleri güzel bir ayrıntı olmuş.

fransiz-sokagiİhitiyacınızı olan her şeyin otelde mevcut olduğunu gördüm 3 gün içer,sinde. Otelde alışveriş yapmak ve gezmek için bir sokak oluşturulmuş. Fransız Sokağı denilen bu sokakta, birçok ünlü markanın yanında, otrurup dinlenebileceğiniz cafeler de mevcut.

Otelde 160 marka ile 12 ay boyunca faaliyet göstermekte. Ayakkabıdan tutunda, iç giyim, gece kıyafetleri ve aksesuarlara kadar bir çok ünlü ve tanıdık marka var.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri her tür damak tadına hitap eder şekilde. Akşam yemeğiniz eşliğinde Dancing Water'la ışıkla dans eden suları ve suya yansıtılan görüntüleri izleyebilirsiniz.dancing
Akşamları oyun salonunda eğlenmek isteyebilir, discoda sabaha kadar dans edebilirsiniz. 3 gün üstüste gittiğimden midir bilmem disco müzikleri sürekli kendini yenilemeye başladığından üçüncü gidişimde dans etmekten çok lobide güzel bir türk kahvesi içmeyi tercih ettim. Bu arada lobide, denemesem de Rixos Kahve'yi denemenizi tavsiye ediyorum. Rixos'un kendine ait bir kahvesi var ve tamamen unutkanlıktan bu tadı kaçırdım.

Su parkı Troyaqua, Truva konseptini yansıtan alışılmışın dışında olduğunu düşündüğüm bir eğlence yeri. Tarih itibariyle açık olmamasından gezme fırsatı bulamasam da, gördüğüm dev su kayakları müşterilerine eğlencenin doruğunda bir tatil çıkarmalarını hedefliyor. Dolphinarium, 3 yunus, 2 balina ve 1 su aygırı eşliğinde büyük küçük herkese keyifli anlar çıkartıyor. Yaklaşık 45 dakika süren gösteri sonunda, fotoğraf çektirebilir, dileyen müşteriler de yunuslarla yüzme deneyimi yaşayabilir.

Sezon dışında gitmemize karşın oldukça güzel bir hava eşliğinde Akdeniz'in güzel sularında keyifle yüzme imkanı da bulmak benim için ayrı bir keyif oldu. 3000 kişi kapasiteli Rixos Premium Belek Hotel, kesinlikle görülmeye değer.

0 yorum:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More